Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz područja ribarstva i akvakulture grada Vukovara za 2024. godinu otvoren je 30. rujna 2024. godine a zahtjevi će se moći podnositi do utroška sredstava, zaključno s 31. listopada 2024. godine.
I ove godine Grad Vukovar je osigurao financijska sredstva u iznosu od 66.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora u području ribarstva i akvakulture. Bespovratne potpore dodjeljuju se za sufinanciranje troškova nastalih u 2024. godini. Maksimalan iznos koji korisnik može ostvariti iznosi 10.000,00 eura, a minimalan iznos 200,00 eura.
Ove godine Program poticanja ribarstva i akvakulture sadrži 6 mjera, kako bi prijavitelji koji se bave primarnom djelatnošću akvakulture, a i prijavitelji kojima je osnovna djelatnost prerada i stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture imali mogućnost prijaviti i iskoristiti sredstva sufinanciranja za više aktivnosti putem Javnog poziva.
Javnim pozivom sufinacirati će se nabava opreme za obavljanje djelatnosti ribarstva i akvakulture, promidžba i marketinške aktivnosti te edukacija i stručno usavršavanje korisnika, s postotkom sufinanciranja od 50 do 80%.

Javni poziv i obrasci za podnošenje zahtjeva dostupni su na službenoj internetskoj stranici Grada Vukovara; www.vukovar.hr ili u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Vukovara, Dr. Franje Tuđmana 1, Vukovar (1. kat, ured 5).