Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček primio je delegaciju Hrvatske bratske zajednice iz Sjedinjenih Američkih Država kao i članove folklornog ansambla St. George koji su u posjetu Hrvatskoj i Vukovaru.

Ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Pavliček upoznao ih je sa procesom obnove Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva za koji su i sami prikupili značajna sredstva. Također, predstavljena im je povijest našega grada i značaj u Domovinskom ratu, proces obnove kao i aktualna situacija traženja investitora u svrhu revitalizacije još uvijek ratom uništenog gospodarstva.
"Ovim putem im se još jednom zahvaljujemo na donaciji za obnovu Vukovarskog vodotornja na kome će trajno biti zapisano i ime Hrvatske bratske zajednice. Ovaj posjet još je jedan dokaz o zajedništvu iseljene i domaće Hrvatske, da nema sukoba i da svi dišemo kao jedno kada su u pitanju viši interesi. Vjerujem da će se ugodno osjećati u našemu gradu i da ćemo se ubrzo opet vidjeti," rekao je zamjenik gradonačelnika Pavliček.
Predsjednik Hrvatske bratske zajednice Edward Pazo objasnio je kako obilaze cijelu Hrvatsku te da zaista uživaju na svome putovanju, no da ih sjećanja na događanja u Vukovaru tijekom Domovinskoga rata još uvijek pogađaju i rastužuju.
U prostorije Hrvatske bratske zajednice u Sjedinjenim Američkim Državama ponijeli su suvenir Vukovarskog vodotornja koji će ih uvijek podsjećati na snagu hrvatskog zajedništva.
Nakon prijema, u popodnevnim satima, na Trgu Republike Hrvatske održali su nastup svojih folklornih društava koji su s ponosom pokazali kako našu tradiciju i kulturu s puno ljubavi i truda održavaju živom u svim krajevima svijeta.