×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/01/11/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/01/11/02

Gradonačelnik Željko Sabo održao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o aktualnoj situaciji u gradu Vukovaru te projektima i najavljenim ulaganjima za boljitak građanki i građana Vukovara.

Govoreći o Zakonu o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj gradonačelnik Sabo je naglasio da nitko nema pravo ne provoditi bilo koji zakon u Hrvatskoj, pa tako i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina te dodatno istaknuo: - Na lokalnim vlastima je da provode zakone. Ne znam kada će prve ploče s dvojezičnim natpisima na latinici i ćirilici biti postavljene u Vukovaru, ali Gradskom vijeću osobno ću predložiti izmjene Statuta Grada Vukovara s namjerom da se od dvojezičnosti izuzmu određene ustanove i institucije na području Vukovara poput Spomen-doma i Spomen područja masovne grobnice Ovčara, Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata i neke druge.

Građanke i građane Vukovara gradonačelnik Sabo pozvao je da sačuvaju mir i toleranciju i ne dopuste da bilo tko poremeti sve ono što je u Vukovaru izgrađeno u petnaest godina od završetka najuspješnije misije UN-a u svijetu i procesa mirne reintegracije koji će biti obilježen 15. siječnja. Gradonačelnik Vukovara smatra kako bi svaki nepromišljen potez mogao svim građankama i građanima Vukovara nanijeti golemu štetu te poništiti pozitivno naslijeđe procesa mirne reintegracije. „Vjerujem u Vukovar i Vukovarce. Nitko nema pravo nepromišljenim i ishitrenim reakcijama uništiti budućnost Vukovara i zaustaviti brojne projekte koji se provode u ovom gradu i koje namjeravamo provesti, a što bi se sigurno dogodilo ako bi došlo do neželjenih situacija. U ovom trenutku Grad Vukovar ima na raspolaganju više od 20 milijuna kuna za namjenske projekte te je pred potpisivanjem ugovora vrijednog čak 300 milijuna američkih dolara za izgradnju tvornice etanola" – naglasio je gradonačelnik Sabo i posebno istaknuo kako osim Vukovara ne postoji grad na svijetu koji toliko ulaže u svoju budućnost na način da stipendira sve studente koji podnesu zahtjev i ispunjavaju uvjete.

{gallery}2013/01/11/02{/gallery}