Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sastali su se 15. siječnja ispred srednje Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru s roditeljima učenika koji su do daljnjega odlučili ne slati djecu na nastavu zbog iznimno loših uvjeta i brige za njihovo zdravlje. Naime, obnova navede škole traje već gotovo tri godine i strpljenje korisnika sve je manje.

Ministar Jovanović pozvao je roditelje da zajednički iznađu rješenje kako bi djeca što prije krenula s nastavom te izjavio kako nije problem novac, jer novca ima i škola bi već sutra mogla biti obnovljena: „Problem je izvođač radova, a nastao je zbog neadekvatne javne nabave u kojoj su se uvijek nudile cijene ispod ekonomske prihvatljivosti, a onda su propadali i izvođač i kooperanti" . Roditeljima je poručio kako se radovi neće ubrzati zato što djeca ne idu u školu i kako je od županijskih vlasti dobio informaciju da učenici Tehničke škole nastavu mogu pohađati u tri druga školska objekta u Vukovaru, na što je dio roditelja reagirao rekavši kako to nije moguće, jer je riječ o 470 učenika raspodijeljenih u 37 odjeljenja. Ministar Željko Jovanović je obećao roditeljima kako će učiniti sve što je potrebno ne bi li obnova škole završila u što kraćem roku.

Gradonačelnik Željko Sabo ponudio je tijekom susreta s roditeljima prostor nekadašnje Carinarnice u Vukovaru za privremeno održavanje nastave te rekao da se u ovom slučaju radi o spletu nesretnih okolnosti, jer se na natječaje za izvođenje radova obnove škole išlo ispod svake cijene.

{gallery}2013/01/15/05{/gallery}