Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je u prostorijama gradske vijećnice studente sveučilišta St. Olaf iz SAD-a pod vodstvom J. Patrick Dalea- profesora političkih znanosti. Već petu godinu za redom studenti iz američkih sveučilišta dolaze u posjetu gradu Vukovaru u cilju informiranja o trenutnom stanju u Hrvatskoj, susjednim zemljama a prvenstveno o stanju u Vukovaru danas.

Gradonačelnik Željko Sabo odgovarao je na pitanja studenata koja su se ticala pozitivnih promjena koje su se dogodile i koje se događaju u samome gradu, o odražavanju ulaska Hrvatske u EU na sam Vukovar, međusobnim odnosima danas usporedno sa odnosima prethodnih godina. „Unatoč nesreći i ratu te ratnim stradavanjima u Vukovaru je postignut mir i novi život. Naravno da se i danas osjećaju posljedice stravičnih događaja, ali uz toleranciju, zajedništvo i posebno vjeru u Boga napredujemo u ekonomskom, gospodarskom i socijalnom smislu. Vukovar može biti primjer cijelome svijetu kako uspostaviti mir i kako odlučno reći NE novim sukobima u cilju mirnog suživota."- istaknuo je gradonačelnik Željko Sabo.

„Kao i prethodnih godina, pa tako i ove, oduševljeni smo srdačnim dočekom vašeg gradonačelnika Željka Sabe koji je na svoj originalan i zanimljiv način pokušao realno prikazati sliku današnjeg Vukovara u odnosu na prošlost. Iskrenost i sam pristup gospodina gradonačelnika studente je motivirao za daljnju edukaciju i informiranje o Vukovaru i Hrvatskoj." – rekla je jedna od članica Nansen dijaloga, centra iz Osijeka koji je organizirao posjet samome Vukovaru.

Nakon posjeta Hrvatskoj odnosno Zagreba, Osijeka i Vukovara studenti će posjetiti i Beograd.

{gallery}2013/01/17/01{/gallery}