{gallery}2014/09/18/05{/gallery} Gradsko vijeće Grada Vukovara na današnjoj sjednici donijelo je odluku kojom pješački most preko rijeke Vuke, između ulice Dr. Franje Tuđmana i ulice Josipa Jurja Strossmayera, od 18. rujna 2014. godine nosi naziv „Jean-Michel Nicolier".

Gradskim vijećnicima obrazloženje prijedloga dao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

-Inicijativa za donošenje odluke o nazivu pješačkog mosta na Vuki prema Jean-Michel Nicolieru stigla je od četrnaest udruga proisteklih iz Domovinskog rata i na prijedlog pripadnika HOS-a iz Kutine koji su branili Vukovar u jesen 1991. godine na vukovarskom Sajmištu. Na takav način odajemo počast nekome tko je iz Francuske došao u Hrvatsku i Vukovar boriti se, na kraju položiti i svoj život, za istinu i pravdu u Republici Hrvatskoj – naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.

Predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić iskazao je zadovoljstvo donesenom odlukom: - Imenovanjem mosta po Jean-Michel Nicolieru ispravili smo nepravdu koja mu je nanesena nepoštivanjem volje većine u slučaju donošenja imena sadašnjeg Mosta prijateljstva u Vukovaru, koji je trebao nositi ime po tom hrabrom francuskom dragovoljcu. Vjerujem kako ćemo u nadolazećem vremenu, a nakon ovakve odluke, urediti i primjeren sadržaj koji će jasno prikazati osobu po kojoj je most dobio naziv.

Jean-Michel Nicolier, rođen u Vesoulu, Francuska, 1. srpnja 1966. godine, bio je francuski dragovoljac i hrvatski branitelj u Domovinskom ratu koji je kao pripadnik HOS-a 1991. godine sudjelovao u obrani vukovarske gradske četvrti Sajmište. Početkom mjeseca studenog ranjen je i prebačen u vukovarsku bolnicu gdje je dočekao kraj obrane grada. Ubijen je na Ovčari 20. studenog 1991. godine, ali njegovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni. Zbog zasluga u obrani Hrvatske Jeana-Michela Nicoliera posmrtno je Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovao predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a odlikovanje je primila njegova majka Lyliane Forunier.