Kako bi Vukovar imao natkriveno boćalište, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava je s direktoricom tvrtke Vodotoranj d.o.o. Kristinom Bosanac potpisao Ugovor o izgradnji boćališta s nadstrešnicom na ŠRC Lijeva bara.

Cilj zahvata je poboljšanje sportske infrastrukture i kvalitete života građana grada Vukovara s ciljem osmišljavanja i provođenja raznih sportsko - rekreativnih sadržaja koji ponajviše uključuju građane starije životne dobi.

Gradonačelnik Penava je tom prigodom rekao kako je boćanje izrazito razvijeno na području našega grada te je stoga pokrenuta inicijativa za izgradnju boćališta s nadstrešnicom. „Kroz razgovore s članovima Boćarskog kluba Mitnica i Sportskim objektima Vukovar krenuli smo u realizaciju natkrivenog boćališta koje će služiti svim klubovima na području Vukovara, kojih je čak 5 te svim rekreativcima“, rekao je Penava te dodao kako je siguran da će se interes za ovaj sport i razina njegove kvalitete još više povećati.

Korisnici ovog boćarskog terena su građani grada Vukovara i članovi boćarskih klubova koji djeluju u našem gradu, a na ispunjavanju danog obećanja gradonačelniku i Gradu Vukovaru je zahvalio Vjekoslav Knežević, član Boćarskog kluba Mitnica. „Mi se natječemo u 3. hrvatskoj ligi te je za provedbu natjecanja potrebno imati natkriveni teren u slučaju loših vremenskih uvjeta, a realizacijom ovog projekta to će nam konačno biti i omogućeno“, rekao je Knežević.

Ugovorna cijena radova iznosi 2.015.827,50 kn s PDV-om, od kojih će 1.500.000 sufinancirati Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.