{gallery}2016/06/20/03{/gallery} Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček obišao je radove koji se izvode na stambenoj zgradi na adresi Trg Republike Hrvatske 3.

Radi se o sanaciji lođa koje su zbog loše obnove propuštale vodu u stambene objekte tijekom kišnih razdoblja.

„Grad Vukovar je na zahtjev upravitelja zgrade – tvrtke Tehnostan d.o.o. sudjelovao u sanaciji s 90% sredstava u financiranju troškova svih radova čija je vrijednost 321.828,65kn, od čega Grad Vukovar pokriva 257.62,92 kuna", rekao je Pavliček.

Predstavnica stanara Vlasta Biogradlija pojasnila je kako se uslijed kišnih razdoblja voda s lođa slijevala u stanove te je uzrokovala otpadanje žbuke, uništavanje namještaja i stvaranje vlage u prostorijama.

„Sami ne bi mogli financirati sanaciju jer su troškovi jako veliki te nam stoga puno znači što je Grad Vukovar pomogao u rješavanju tog problema", dodala je predstavnica stanara.

Radove na sanaciji zgrade izvodi tvrtka Gradar d.o.o. iz Vukovara, a oni obuhvaćaju 34 lođe na kojima će se sanirati pod: barna brana („hidroizolacija") – nova termoizolacija – nova hidroizolacija – glazura – nova hidroizolacija – nove pločice, ograda: bojanje rukohvata, sanacija oštećene žbuke na betonskoj gradi, sanacija odgleda te bojanje ograde galerije. Završetak radova je predviđen 01. srpnja 2016. godine.