{gallery}2016/08/04/03{/gallery} Započela je obnova zgrade u Ulici Blage Zadre 196 i 196a u sklopu energetske učinkovitosti te su tom prilikom radove obišli zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović.

Pavliček je rekao kako je ovo četvrta zgrada koja je prošla na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
„Vjerujemo da ćemo i ove godine, ukoliko se raspiše natječaj od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvariti pozitivne rezultate jer imamo 20-tak novopripremljenih projekata koji će na isti biti kandidirani, a vodi ih gradska tvrtka Tehnostan", istaknuo je Pavliček.

Na zgradi u Ulici Blage Zadre fasada se izvodi sa kamenom vunom debljine 16cm što je trenutno na tržištu najkvalitetniji materijal, a s obzirom da je i vodootporna doprinosi kvaliteti obnove zgrade. Nastavno na smanjenje cijene grijanja od 24% koja je na snazi od ožujka ove godine, i obnova zgrada će dovesti do dodatnog smanjenja cijene.

Procjena svih ukupnih troškova iznosi 1.269.555,73 kuna, a Grad Vukovar obnovu sufinancira sa 168.000,00 kuna.

Ovo je nastavak trenda iz 2014./2015. kad je grad Vukovar po podacima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost bio treći u Republici Hrvatskoj po broju prijavljenih projekata, a obzirom da su sve četiri zgrade koje su trenutno u fazi obnove u državnom vlasništvu ovo je dokaz da Grad Vukovar brine o svojim građanima kako bi imali što ugodniji i kvalitetniji život u svom gradu.