Grad Vukovar je s Hrvatskim Telekomom potpisao Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta izgradnje mreže širokopojasnog interneta, a svečanosti potpisivanja je u zagrebu nazočio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.  

Hrvatski Telekom u naredne tri godine razvija optiku za 135.000 korisnika diljem Hrvatske, pa tako i za Vukovar. Nakon završetka projekta, 90% svih stanova, javnih i poslovnih korisnika imat će pristup brzinama interneta preko 100Mbit/s simetrično.

„Nakon što smo krajem prošle godine finalizirali modernizaciju kompletne mobilne mreže diljem Hrvatske i pripremili je za nadogradnju na 5G tehnologiju, napravili smo i dodatan iskorak u fiksnom segmentu. U sklopu ovog projekta ćemo mrežu nove generacije dovesti u dijelove zemlje u kojima nije postojala i na taj način ćemo svim stanovnicima u tim krajevima omogućiti da koristeći najmodernije tehnologije današnjice stvaraju bolju budućnost. Digitalizacija svih dijelova Hrvatske je temeljni dio društvene svrhe Hrvatskog Telekoma’, rekao je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma“.