Svečano su potpisani ugovori u okviru projekta Adica, a čime u park-šumi Adica započinju radovi na izgradnji šetnice uz rijeku Vuku te na adrenalinskom parku, a potpisali su ih gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava te Krešimir Bogunović, izvršni direktor tvrtke Presoflex gradnja d.o.o.

Gradonačelnik Penava je ovom priliko istaknuo kako je Projekt Adica posljednji kapitalni projekt koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara te je sufinanciran sredstvima Europske unije, a njime će omiljeno okupljalište Vukovaraca, ali i svih posjetitelja Vukovara, dobiti novi, atraktivan sadržaj. „Ovim projektom vrijednim 30 milijuna kuna dobiti ćemo 2 nova sadržaja. Jedan je šetnica od drveta uz rijeku Vuku u dužini od gotovo jednog kilometra, dok je drugi sportsko-zabavni adrenalinski park koji će se sastojati od visinskih i nizinskih statičnih poligona, stijene za penjanje visine 20 metara i zip-linea dužine 470 metara koji će prelaziti rijeku Vuku“, pojasnio je Penava.

Projekt Adica doprinijeti će stvaranju novih radnih mjesta u Vukovaru, a s novim zabavnim i rekreativnim sadržajima zasigurno će pozitivno utjecati na postojeću turističku i ugostiteljsku ponudu.

Početak radova očekuje se tijekom mjeseca veljače, a njihovo okončanje predviđa se sredinom 2023. godine.