Grad Vukovar i ove godine je u svome proračunu osigurao sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća te će svojim sugrađanima koji su u tu svrhu potpisali ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati 10% prihvatljivih troškova, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije koju je održao gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

Na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća kojega je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspješno se prijavilo ukupno 218 prijavitelja s područja grada Vukovara.

S dodatnih 10% Grad Vukovar će sufinancirati one mjere koje FZOEU sufinancira sa 60%, a za to su u proračunu Grada Vukovara osigurana sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna koja će se po potrebi povećati u ovisnosti o ukupnom broju odabranih korisnika.

„Od 2015. godine do danas za ovu namjenu izdvojeno je 4,6 milijuna kuna te je do sada energetski obnovljena 161 kuća na području našega grada, a uz izravnu uštedu na kućnim budžetima naših sugrađana, ovakav vid zajedničke suradnje omogućuje nam zdravije i ugodnije uvjete življenja, ostvarenje značajnih energetskih ušteda te ljepše ulice našega grada.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac ovom prilikom istaknuo je kako se raspisivanje Javnog poziva očekuje tijekom lipnja ili srpnja ove godine. „Javni poziv će biti otvoren sve do kraja godine, a sredstva koja su njime osigurana moći će se prenijeti i u sljedeću godinu, budući sufinanciranje slijedi tek po okončanju radova. Grad Vukovar sufinancira modele A1 i A2 koja su od strane Fonda sufinancirana sa 60%.“, pojasnio je Sušac te zahvalio svim građanima koji na ovaj način doprinose uljepšavanju našega grada.

Provedba dodatnog sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća korisnika s područja grada Vukovara će se provoditi kao i do sada, odnosno, Grad Vukovar će raspisati Javni poziv na koji će se prijavljivati odabrani korisnici koji su potpisali ugovor s FZOEU za energetsku obnovu obiteljske kuće.

Za sva pitanja vezana za mjeru sufinanciranja građani se mogu obratiti Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo.