{gallery}2015/10/15/05{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava skupa sa zamjenikom Marijanom Pavličekom i pročelnikom Goranom Martinovićem obišli su radove na sanaciji nogostupa na Lipovačkom putu. U tijeku je sanacija nogostupa u dužini od 1010 m i širini 1,75 m koji će biti presvučen novim asfaltnim slojem, a uz to će se postaviti klupe i koševi za otpatke. Vrijednost radova je 800 000 kuna, a u potpunosti je financira Grad Vukovar dok je izvođač radova tvrtka Komunalac.


„Mještani Lipovače uskoro će dobiti novu pješačko-biciklističku stazu koja će, sukladno njihovim željama, biti fizički odvojena od kolinika. Drago mi je da radovi napreduju i da ćemo, prema riječima izvođača radova, za oko mjesec dana imati ovu stazu koja će osigurati sigurnost u prometu," rekao je gradonačelnik Penava.


„U gradu se trenutno radi na više od dvadeset lokacija što Vukovar čini jednim od najvećih gradilišta u Hrvatskoj, a ovo jedna od najvažnijih investicija ove jeseni jer želimo prigradsko naselje Lipovaču povezati s gradom. Posebno nam je drago što se ovdje kao podizvođač radova pojavljuje gradska tvrtka Komunalac čime je sigurno sačuvano tridesetak radnih mjesta," naglasio je Pavliček najavivši sanaciju prometnice na Lipovači.


Na Lipovači su istovremeno u tijeku i radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje, a direktorica Vodovoda Grada Vukovara Milica Zebec najavila je kako će svi stanovnici Lipovače do iduće jeseni moći biti priključeni na sustav odvodnje koju do sada nisu imali.