{gallery}2015/10/15/06{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava zajedno sa suradnicima obišao sanirane ulice u gradskoj četvrti Mitnica. Ovom se priliko susreo sa zadovoljnim stanovnicima koju su se zahvalili što su konačno dobili asfaltirane prilaze svojim kućama, nove kolnike i odvodnju.

„Nitko nije sretniji od nas kad vidimo zadovoljstvo i sreću na licima naših sugrađana. Time naša misija dobiva smisao i imamo osjećaj da dobro izvršavamo svoj zadatak," rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je cilj Gradske uprave biti servis građana koji će zaista brinuti o svim potrebama i ujednačiti životne uvjete u svim četvrtima Vukovara.

„Zahvalni smo gradonačelniku što nam je ulica konačno uređena. Odmah se drukčije osjećamo, ljepše je i nekako toplije," rekli su supružnici Bilić, stanovnici ulice Đakovački odvojak gdje su sanirana dva kraka ulice, prvi u dužini 132 m i širini 3,5 m, a drugi u dužini od 52 m i širini 5 m. Radove je izvodila tvrtka Cestorad d.d. Vinkovci, a iz Proračuna Grada Vukovara za ovu je investiciju izdvojeno oko 400 000 kuna.

Ulica Hermana Gmeinnera sanirana je u dužini od 107 i širini 4,5 m, a radove je izvodila tvrtka Osijek-Koteks d.d. Osijek dok je iz Proračuna Grada Vukovara za ovu je investiciju izdvojeno gotovo 300 000 kuna.

Stanovnik ulice Nikola Bjelanović najviše je bio zahvalio što je njegova ulica ovom sanacijom konačno dobila i odvodnju s kojim su već dugi niz godina imali problem.
„Ovaj je dio naselja je najniži pa se tu slijevala sva voda. Često smo imali pravo jezero po kojem su plutale fekalije, ali sada je taj problem, zahvaljujući Gradu, konačno riješen," istaknuo je Bjelanović.

Ovom je prigodom gradonačelnik Penava najavio i skoru obnovu te proširenje objekta Dječjeg vrtića Vukovar 1. „Objekt Dječjeg vrtića na Mitnici ne zadovoljava svojim kapacitetima tako da su često roditelji iz ove gradske četvrti bili prisiljeni voditi djecu u dalje objekte, ali uskoro ćemo i taj problem riješiti. Također, u planu je i skora obnova dječjeg igrališta," najavio je gradonačelnik Penava.