{gallery}2015/10/28/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava skupa sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem i direktorom gradske tvrtke Tehnostan d.o.o. Kristijanom Lovrenšćakom obišao je radove na sanaciji krovišta višestambenih zgrada na adresi Olajnica 9, 10, 11, 12.


„Obnova krovišta na Olajnici još je jedna uspješna priča koju uskoro privodimo kraju. Iako radovi zbog vremenskih uvjeta kasne dva tjedna, stanari će do sredine prosinca konačno živjeti u stanovima koji ne prokišnjavaju. Iako je obnova loše izvedena i država je još jednom zakazala po pitanju Vukovara, mi ne možemo i nećemo zakazati jer svi naši građani zaslužuju jednake uvjete i kvalitetu života," rekao je gradonačelnik Penava.


Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček najavio je postavljanje nove fasade i stolarije koje će se tijekom sljedeće godine financirati iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planiraju i toplinski izolirati te zgrade kako bi se stanovnicima Olajniice smanjili i troškovi grijanja.


Sanacija krova uključuje i zamjenu krovnih prozora i gromobranske mreže krova te sanaciju terasa zadnjeg kata, a investicija je vrijedna 2.300.000 kn od čega suvlasnici iz pričuve zgrade plaćaju 10% za troškove nadzora i nepredviđenih radova izolacije dijela krovišta, a 90% iznosa financira Grad Vukovar iz sredstava Proračuna.
Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. Vukovar.