{gallery}2015/12/14/04{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste ulica Cvjetno naselje u Vukovaru s predstavnikom tvrtke Gradnja d.o.o. iz Osijeka.

Penava je naglasio kako se radi o obnovi vrlo zapuštenog kolnika u vukovarskom naselju Sajmište kojeg je cilj dovesti u sigurnije i prihvatljivije stanje.

Direktor marketinga tvrtke Gradnja d.o.o. iz Osijeka, Davor Mandura dodao je kako je cesta vrlo uska te da će se određeni dijelovi ulice nastojati proširiti.

Ukupna površina koja se uređuje iznosi 1.530,00 m2, a riječ je o kompletnoj novoj kolničkoj konstrukciji, s uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Vrijednost radova je 869.739,52 kn, a rok dovršetka radova je 60 dana od uvođenja izvođača u posao.

„Ovo je predzadnji potpisani projekt u Gradu Vukovaru za tekuću godinu, a slijedi još potpisivanje Ugovora za sanaciju ulice Stjepan Supanc, čime je sanirano 22 ulice, kako je i planski predviđeno", istaknuo je Goran Martinović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.