{gallery}2015/12/22/04{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara je sa suradnicima obišao radove na nekoliko lokacija u gradu Vukovaru.

U ulici Rudolfa Perešina u tijeku su radovi na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 723.428,70 kuna sa PDV-om, a predviđeni završetak radova je 31. siječnja 2015 god. Projektom je predviđena cesta, parkiralište i nogostup sa kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, sa uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Ukupna površina ceste i parkirališta koja se uređuje iznosi 1.940,00 m2, nogostupa 248,00m2.

Ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste Ive Lole Ribara u Grada Vukovar je potpisao sa tvrtkom OSIJEK-KOTEKS d.d. iz Osijeka. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.567.062,65 kuna sa PDV-om, a rok ugovorenih radova je 60 kalendarskih dana. Projektom je predviđena cesta sa kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, sa uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom Isto tako planirana je sanacija nogostupa, parkirališta (20 parkirališnih mjesta). Ukupna površina ceste koja se uređuje iznosi 3565 m2

Također su u tijeku radovi na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste Trg Matije Gupca u Vukovaru. Vrijednost investicije je 413.751,16 kuna sa PDV-om, rok ugovorenih radova je 30 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Projektom je predviđena cesta sa kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, sa uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Ukupna površina ceste koja se uređuje iznosi 895,00 m2.

Prije nekoliko dana završeni su radovi na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste i parkirališta na Trgu žrtava fašizma. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 616.109,75 kuna sa PDV-om, Projektom je sanirana cesta sa kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, sa uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom Isto tako saniran je nogostup, parkiralište i javna rasvjeta. Ukupna površina ceste koja se uređuje iznosi 980 m2.

„Na zadovoljstvo stanovnika, u ovo predblagdansko razdoblje privodimo projekte kraju, a neki od njih ovih dana su i završeni. Prosinac je ali zahvaljujući lijepom vremenu imamo mogućnost još uvijek napraviti puno posla.", rekao je gradonačelnik Penava.

Također je istaknuo kako su norme ispunjene, svi projekti ostvareni, kako na području komunalne izgradnje i infrastrukture, tako i u ostalim područjima.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček dodao je kako lokacije koje smo danas obišli svjedoče da je Vukovar zaista najveće gradilište u Republici Hrvatskoj

„Planovi za 2016. godinu su također puni optimizma. Naime, imamo u vidu uređenje korita rijeke Vuke i Otoka športova, u planu je sanacija novih 20-tak ulica, a najveći projekt biti će izgradnja vukovarske tržnice", napomenuo je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović.