×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2016/01/27/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/01/27/02

{gallery}2016/01/27/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović na Trgu Matije Gupca na Sajmištu predstavili su sustav za praćenje komunalnih problema „Gradsko oko". Riječ je o aplikaciji za brže i jednostavnije otklanjanje nedostataka na javnim površinama u gradu Vukovaru.


Gradsko oko je aplikacija koja prije svega potiče suradnju između gradskih institucija i građana, a dio je sveobuhvatnog projekta razvoja Vukovara kao pametnog grada. Građani mogu prijavljivati komunalne, prometne ili infrastrukturne probleme kao i one vezane uz čistoću, ali i pohvale i kritike. Aplikacija funkcionira po zaprimljenoj prijavi. Administrator šalje obavijest instituciji ili kooperantu odgovornim za taj dio funkcioniranja grada koji u najkraćem vremenu problem treba riješiti. Korisnik koji je prijavio problem u svakom trenutku na vrlo jednostavan način može vidjeti u kojoj je fazi obrade njegova prijava. Svaki prijavljeni problem dobiva svoju oznaku na interaktivnoj karti grada te mijenja boju ovisno o fazi rješavanja problema. Aplikacija je u potpunosti besplatna i dostupna svima, a uz evidentiranje može se poslati i fotografija postojećeg stanja. Ovakvim projektima kakav je Gradsko oko Vukovar pokazuje da osluškuje potrebe svojih građana i brine kako za njih tako i za grad. Ovim putem potičemo sve građane da preuzmu aplikaciju na svoja računala i mobilne telefone, paze na svoj grad te tako budu dio razvoja Vukovara kao pametnoga grada.

Prijaviti se može svatko na vukovar.oko.hr, a planiran početak korištenja aplikacije je u veljači 2016. godine.